over doro

2014-2016
De Nijmeegse kunstenaar Doro Krol laat zich inspireren door Nijmeegse landschappen, typische gebouwen, bruggen, straatjes en andere herkenbare plekjes in en rondom de stad.
Ze kijkt en zoekt naar mooie composities die ze met haar oog voor detail en natuurlijk interesse voor schoonheid perfect weet te vatten in kleine pareltjes.
De werken van Doro zijn herkenbaar aan hun rijke vormen en kleuren, de eenvoud en verstilling; een ontroerende combinatie die letterlijk tot de verbeelding spreekt.

VERKOOP VAN DEZE KUNSTWERKEN
De werken van Doro Krol zijn te koop. Ook geïnteresseerd? Belt u dan met Doro Krol: 06-18903887. Of mail: dkrol@fo.nl.

2010-2014
Doro Krol was de eerste Nachtburgemeester van Nijmegen, zij organiseerde tal van activiteiten die haar inspireren tot het maken van de meest kleurrijke en prachtige schilderwerken. Ieder schilderwerk verschijnt uiteindelijk als aankondigingskaart- of flyer en is tevens inspiratiebron voor tal van Nijmeegse dichters. Sanne de Leewerk, Marjolein Pieks, Rinske Kegel, Viktor Vroomkoning, Dennis Geans: allemaal maakten ze een of meerdere gedichten naar aanleiding van Doro’s nachtburgemeesters activiteiten.

2006-2010
Kunstwerken van de Nijmeegse kunstenaar Doro Krol (schilderijen en mixed media) gaan over thema’s als mens, landschap en dier. Zij zoekt naar de essentie van het onderwerp. In het bijzonder is ze geïnteresseerd in de rijkheid aan vormen die men kan vinden in de natuur en de vormentaal van vreemde culturen. Kenmerkend zijn de bijzondere materiaalkeuzes. Het werk spreekt aan door eenvoud, verstilling en het rijke kleurgebruik.

"Wie stil is, geeft de ander ruimte om ook stil te zijn, om zichzelf te zijn.
Om stil te worden, is helemaal niets nodig."


Sinds enkele jaren werkt Doro in opdracht, grote en kleine projecten. Van muurschilderingen tot kastwanden en kleine werkjes. Haar stijl scala loopt van figuratief tot geabstraheerd.

Doro exposeert in binnen- en buitenland. In galeries van Praag tot Amsterdam, in musea van Rotterdam tot Parijs, in de buitenlucht van Oerol tot aan Armada aan de Waal. Met haar Animal Cabinet vulde zij gedurende drie maanden de gehele bovenverdieping van het Natuurmuseum in Luxemburg, maar ze geeft ook kortdurende performances van haar dierenkunst zoals te zien was in de tuin van het Museum Kroller-Muller.