actueel

2016
Expositie van Doro Krol in De VILLA in Nijmegen
van 29 september tot 30 januari 2017
Kunstdiner van Doro Krol Dinsdag 11 oktober 19.30 uur en zondag 15 januari 2017 om 17.00 uur

Vanaf 2011 organiseert Doro Krol de eerste nachtburgemeester van Nijmegen en beeldend kunstenaar samen met Wim de Natris kunsthistoricus en eigenaar van galerie de Natris het inmiddels bekende Kunstdiner. Een eetgebeuren waarbij de kunstenaar als gast bevraagd wordt over zijn werk door de disgenoten. Doro Krol treedt daarbij op als gastvrouw en de kunsthistoricus een galeriehouder Wim de Natris is sparringpartner tussen disgenoten en kunstenaar.

Ter gelegenheid van het eerste lustrum van het Kunstdiner heeft Wim de Natris gevraagd om gastvrouw en organisator Doro Krol “eens aan de andere kant” van de tafel te gaan zitten om zich te laten bevragen door een andere sparringpartner en de gasten van het Kunstdiner over haar ervaringen over de afgelopen jaren met het Kunstdiner en over haar ervaringen als kunstenaar en organisatie exposities en andere kunst en culturele activiteiten.

Doro Krol, kunstenaar laat zich voor haar kunst inspireren door Nijmeegse landschappen en herkenbare plekken in en rondom Nijmegen, de bruggen, Ooij en de omliggende omgeving. Ze kijkt en zoekt naar mooie composities die ze met haar oog voor detail en natuurlijk interesse voor schoonheid perfect weet te vatten in kleine pareltjes. De werken van Doro zijn herkenbaar aan hun rijke vormen en kleuren, de eenvoud en verstilling; een ontroerende combinatie die letterlijk tot de verbeelding spreekt.

2011
STALLES,
Stadserf Boerderij Rood|Noot, Oude Vleutenseweg 33, Utrecht
Van 15 april tot en met 15 mei
Voor Stalles is een aantal kunstenaars uitgenodigd om in de bijzondere binnenruimtes, schuren en stallen van Rood|Noot te reflecteren op de plek en de omgeving. Annechien Meier leert bezoekers hoe je kunt tuinieren op de m2 en Doro Krol richt de stallen in met haar korte films en schilderijen. De korte documentaire Eiland in de Noord van Lotte van de Berg is te zien in de vijfhoekige schuur en Arlo Laibowitz en Wouter van Veldhoven maken een bewegende installatie op de zolder. Kostana Banovic richt de bedstee in met drie korte films en ontwerpt met kinderen hun ideale tuin in klei. Thijs van Vuure laat bezoekers zingen als de vogels van het erf en studenten van de Rietveld Academie brengen de voormalige deel opnieuw tot leven.
Openingstijden Stalles
15 april t/m 15 mei op de vrijdag, zaterdag en zondag
(behalve op Koninginnenacht en -dag)
erf & expositie bezoeken za & zo 14.00 - 18.00
expositie & filmavond vr & za 20.00 - 23.00
expositie & filmavond & eten vr & za 18.00 - 23.00
Meer informatie
Meer informatie over openingstijden en het programma is te vinden op de website van Stadserf Rood|Noot: www.roodnoot.org en Filmtheater ‘t Hoogt: www.hoogt.nl

22 maart - 4 april in SUB URBAN VIDEO LOUNGE Urban Espresso Bar - Botersloot 44A (near Central Library) Rotterdam,
ONE ON ONE painting poetry film music

Screenings: daily from 12h - 17h
sub@urbanespressobar.nl - www.sub.urbanespressobar.nl
Is een idee en realisatie van Dõro Krol
Een FILM met 12 verschillende films door 12 verschillende filmmakers gemaakt met als basis schilderijen van Dõro Krol.
Elke film duurt 1 minuut met muziek eronder van Marcel van de Kimmenade. Tussen korte films door komen gedichtregels van Sanne de Leeuwerk.
Filmmakers zijn Annemai Meulendijks, Andy wilbers, Dõro krol, Bert Herckenrath, Janna Kool, Ada van de Weijer en Arnold Folkerts, Edward Luyken, Kees Brienen, Geertrui van de Craats, Mirjam van Casteren, Joost van Veen
Montage DZIGA

2010-2012
Doro Krol eerste nachtburgemeester van Nijmegen!
'Onze' Doro, inmiddels al jaren werkzaam bij LUX, is in de nacht van vrijdag op zaterdag gekozen tot de eerste nachtburgemeester van Nijmegen. In het café Van Buren in de Molenstraat liet de Nijmeegse kunstenares haar directe concurrenten Harm Jacobs en Pepé van Megen ver achter zich. Doro beloofde, met de ambtsketting van kurkkronen en de onderkant van bierblikjesnet om haar nek, er alles aan te doen Nijmegen in de nacht te dienen. Te beginnen met het uitdelen van 'nachtbloemen aan geliefden of aan zieken ea.